Zgodovina

Športne aktivnosti so se na Mlinšah začele odvijati v začetku sedemdesetih let. Pri takrat že ustanovljenem prosvetnem društvu Mlinše je delovala športna sekcija, ki je organizirala razna športna tekmovanja. V jeseni leta 1974 pa se je sekcija preimenovala v športno društvo Mlinše. Zaradi administrativnih težav je bil vpis v register društev izveden šele 26.12.1975. Društvo si je zastavilo zelo ambiciozne cilje, ki so jih hitro začeli uresničevati.

Ob občinskem prazniku občine Zagorje 9. avgustu leta 1975 so namenu predali asfaltirano nogometno igrišče. Še istega leta so skupaj z gasilskim društvom stopili v akcijo za izgradnjo doma, ki bi služil tako športnikom kot gasilcem. Denar za nakup zemljišča in izgradnjo doma so zbirali na različne načine. Med večjimi akcijami pa so bile veselice, tombole in zbiranje lesa, ki so ga darovali okoliški kmetje.

Dom je bil v jeseni leta 1979 tudi dokončan in predan namenu. Člani pa niso samo delali, ampak so si vzeli čas tudi za športne aktivnosti pri katerih so bili tudi zelo uspešni v svoji regiji. Majski turnir je imel na začetku delovanja društva veliko vlogo v regijskem prostoru saj se ga je v različnih panogah (nogomet, namizni tenis, odbojka, streljanje, šah) udeleževalo veliko ekip z okolice.